the world as i found it
home | kunstenaars | about | praktisch | atelier | colofon
atelier
I want to meet a guy named Art. I' d take him to a museum,
hang him on the wall, criticize him and leave.


[Jarod Kintz]weekendcursus digitale fotografie

De weekendcursus digitale fotografie is een actieve en ervaringsgerichte opleiding voor wie de creatieve en technische aspecten van de digitale fotografie wil ontdekken. Vanaf de eerste lessen ga je aan de slag met de camera om fotografische waarneming, cameratechnieken en digitale nabewerking stapsgewijs aan te leren.

Je vertrekt vanuit een onderzoek van de waarneming en aan de hand van zelfgemaakte beelden ontleed je de beeldtaal tot in zijn meest primaire bouwstenen. Door eigen ervaring (je leert uit je fouten) ontdek je de technieken voor opnames en computerbewerking die nodig zijn als praktische ondersteuning voor de eigen artistieke taal.

Als gevorderde cursist ontdek je aan de hand van gerichte opdrachten de voornaamste onderwerpen van de actuele fotografie en leer je thematisch en projectmatig werken. Er is ruimte voor externe projecten en groepswerk. Gevorderde technieken worden behandeld in de reeks Advanced Workshops. In de eindfase van de opleiding (5de jaar) zal je opgedane kennis resulteren in een individueel totaalproject met een andere en nieuwe kijk op artistieke creatie.

Tijdens de volledige opleiding bewaken we het juiste evenwicht tussen techniek, vorm en inhoud. Door analyse en bespreking van de grote klassiekers en een permanente openheid naar de visuele media en actuele kunstwereld leer je als cursist je eigen werk te plaatsen binnen de context van de beeldcultuur. We bespreken websites, publicaties, etc ... tijdens de lessen en het atelier bezoekt regelmatig expo's of events.

Specifiek voor deze fotografieopleiding is de enorme openheid naar de actuele en toekomstige digitale werkvormen in al zijn technische en inhoudelijke aspecten.


docent

johan mangelschots

johan.mangelschotsnull@gmail.com
www.creation108.com


lesmomenten

donderdagavond 18.00 - 21.20
vrijdagochtend 09.00 - 12.30
vrijdagavond 18.00 - 21.20
zaterdagochtend 09.00 - 12.30
zaterdagnamiddag 13.30 - 17.00
© the World as I found it - 2023